среда, 18 марта 2015 г.

Viber

Viber (укр. Вайбер) — додаток VoIP для смартфонів, що працюють на платформах AndroidBlackBerry OSiOSSymbianWindows PhoneBada і комп'ютерів під керуванням WindowsOS X і Linux. Інтегрується до адресної книги та авторизує за номером телефону. Дозволяє здійснювати безкоштовні дзвінки (оплата тільки за інтернет-трафік) у високій якості між смартфонами з встановленим Viber, а також передавати текстові повідомлення, зображення, відео та аудіо повідомлення.
Мови
Viber доступний 28-ма мовами: англійською, арабською, угорською, в'єтнамською, грецькою, данською, івритом, індонезійською, іспанською, каталонською, традиційною і спрощеною китайською, корейською, малайською, німецькою, нідерландською, норвезькою, польською, португальською, російською, тагальською, тайською, турецькою, українською, фінською, французькою, хінді, чеською, шведською, японською.

Компанія

Власник месенджера Viber — міжнародна компанія Viber Media з головним офісом на Кіпрі , з пунктами розробки в Республіці Білорусь (Мінськ, Брест) та Ізраїлі . Компанію заснували ізраїльтяни Тальмон Марко та Ігор Магазіннік . До лютого 2014 найбільшими акціонерами Viber Media були ізраїльські сім'ї Шабтай (55,2% акцій) і Марко (11,4%), а також американська компанія IRS West (12,5%). З лютого 2014 100% акцій компанії належить компанії Rakuten японського мільярдера Хіросі Мікітані .

Загальне уявлення: Viber- програма, яку можна встановити на телефон (для платформ BlackBerry OS, Android, iOS, Symbian, Windows Phone, Series 40) або на комп'ютер і за допомогою неї (за рахунок трафіку) відправляти смс і дзвонити на різні номери ( не міський). Ви завантажуєте програму (важить 34 МБ), вона активізується через смс-повідомлення та ідентифікується з вашим списком контактів.

Плюси:

1) відсутня мудрі реєстрації аккаунта

2) ви не самотні! коли я встановила цю прогу, то з подивом виявила, що їй користуються мої колеги по роботі, сусід по сходовому майданчику, одногрупники, чиї номери телефони бовталися в «контактах». Ну чим не привід зблизиться або відновити спілкування?))

3) більше емоцій! Крім тексту своєму співрозмовнику можна:

- Зняти і відправити фото або відео, або відправити вже наявне

- Відправити своє місцезнаходження
-намалювати і відправити малюнок. Притому можна вибрати форму пензля (зірочки, вуса, посмішка, олівець), колір, розмір, додати текст.

- Голосове повідомлення

- смайли
- стікери
До речі, додатково стікери можна купити або завантажити безкоштовні

4) можна зробити конференц-зв'язок

Мінуси:

1) низька якість зв'язку. Хоча тут швидше провина не Viberа, а наших вітчизняних провайдерів, що забезпечують погане інтернет-з'єднання.

2) дзвонити і писати можна тільки на номери, телефони яких мають цю прогу.

3) немає відеодзвінків

Комментариев нет:

Отправить комментарий